Хирургия

Екипът на SofiaVet има богат опит и редица специализации в областта на хирургията и ортопедията. Центърът е основно с хирургична насоченост и е отлично оборудван с апаратура, спомагаща извършването, както на рутинни операции, така и на сложни ортопедични и хирургични интервенции.

За здравето на пациентите и адекватния им мониторинг по време на операция се грижи опитен анестезиолог подбирайки индивидуално най-подходящия анестезиологичен протокол за всеки конкретен пациент.

С цел откриване на недиагностицирани досега проблеми, (като например чернодробна или бъбречна недостатъчност), които биха имали ключово отношение към избора на анестезиологичен план, на всеки пациент освен задължителния обстоен клиничен преглед се предлагат предоперативни кръвни изследвания, включващи измерване на времето за съсирване на кръвта, пълна кръвна картина и стандартен или разширен биохимичен профил. Изследването на тези показатели е от голямо значение, стремейки се към свеждане на анестетичния риск до минимум.

След извършване на хирургичната интервенция животните задължително се оставят за следоперативен мониторинг на жизнено важните показатели в специално изработения реанимационен сектор.

Екипът ни държи да сте винаги информирани за състоянието на любимецът Ви, затова, след като приключим с интервенцията винаги се обаждаме и Ви даваме информация за случилото се и за състоянието на пациента.

Най-важните неща, които трябва да бъдат спазени преди подлагането на пациента под каквато и да било анестезия са:

  • ограничаване на достъпа до храна за поне 12 часа преди анестезията.
  • ограничаване на достъпа до вода за поне 4 часа преди анестезията

Най-често животното се нахранва за последно вечерта преди операцията, а рано сутринта се маха и купичката с вода.

Изключение от гладната и жадната диета правят най-малките кучета и котки, зайците, морските свинчета и повечето екзотични животни.

За каквито и да било въпроси и колебания не се колебайте да се свържете с нас!